lauantai 27. syyskuuta 2014

Pieni perhoskakku

Ystäväni tyttären toiveesta toteutin jälleen yhden kermakakun, vaikka ne eivät lemppareihini kuulukkaan. Mikä taas johtuu puhtaasti siitä syystä että tuo pursottaminen ei ole ollut mitään erikoisosaamisalaani. Noh, kyllähän sekin jo alkaa onneksi sujua!

Toiveena oli yksinkertaisesti vaaleanpunaista ja perhosia. Sisään kätkeytyi ensimmäistä kertaa kokeiluun päässyt suklaahippu-pohja sekä itse lonkalta heittämäni banaanitäyte, kinuskiraidalla.

Totuttuun tapaan, laitetaan ohjeet loppuun. Mutta nyt, kuvia:




Reunoja koristi "rypytetty nauha"




Kukat ja pienet perhoiset



 
Reunan pursoitukset lähemmin



Kamera on hieman vääristänyt väriä, alla oleva kerma on ihan perus kerman väristä ja reunoissa olevat pursoitukset taasen vaaleanpunaista..

Suklaahippu-kakkupohja:

Yksinkertaisuudessaan ihan sama perus kakkupohjan ohje, mihin lisäsin reippaalla kädellä ronskisti rouhittua suklaata. Voi oman makunsa mukaan päättää, käyttääkö tummaa- ja maitosuklaata.

n. 20cm vuokaan:
 
400g pehmennyttä voita
400g sokeria
400g jauhoja
8 munaa (eli n. 400g)
2rkl vaniljasokeria
250g suklaata, karkeasti rouhittuna

Vaahdota voi, sokerit sekä vaniljatangon siemenet.
Lisää munat yksitellen siten, että jokainen muna sekoittuu kunnolla taikinaan, ennen seuraavan lisäämistä. Näin vältät taikinan leikkaamisen (=juoksettumisen).

Lisättyäsi munat sekoita joukkoon jauhot. 

Jaa taikina kolmeen osaan ja paista jokainen osa erikseen. ripottele suklaahippuja taikinan pintaan vähän ennen uuniin laittoa. Paista n. 175 asteessa 20-30 minuuttia. 


Pohjan paistoin osissa siksi, ettei suklaahiput vajoaisi vain yhteen kerrokseen paiston aikana. Muffinien kanssa olen ainakin huomannut hippusten olevan aina vuoan pohjalla. 


Banaanitäyte-kinuskiraidalla:

3prk Banaanirahkaa
1prk vaniljarahkaa
2dl kermaa
6 liivatetta
(Sokeria oman maun mukaan, muista kuitenkin väliin tuleva kinuskiraita!)
1/2prk kondensoitua maitoa (jos laiskottaa tai on kiire, niin sitä valmiiksi keitettyäkin on!)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja laita kylmään odottamaan. Sekoita rahkat keskenään ja sulata liivatteet mikrossa (oma vinkki tähän lopussa!). Valuta sula liivate rahka-seokseen huolellisesti, ohuena nauhana - vatkaa hetki.

Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto, rivakasti, mutta varoen käännellen. 

Kun laitat täytteen kakun väliin, tee jokaiseen kerrokseen kinuskilla spiraali. Itse käytin ihan pursoituspussia ja sen kanssa olikin mukava ja siisti touhuta.

Tykkään tehdä edellä mainitulla tavalla tuon liivatteen kanssa, koska jos tulikuuman liivatteen kaataa vasta vatkatun kerman sekaan, menee se ihan löysäksi velliksi. sekoitan siis mielummin sen rahkan sekaan ja täyte säilyttää kuohkeutensa kun sekaan saa laittaa kuohkean kerman. Liivatteen sulatan myös ihan niin, että puristan liivatteista nesteen pois suurpiirteisesti ja laitan mikroon sellaisenaan. En siis ala kuumentamaan erillistä nestettä mitä sitten sekoittelen liivatteen sekaan. 



Syksy painaa päälle kovaa vauhtia ja niin ovat kakkupuuhatkin hieman hiljentyneet. Älkööt huolestuko, tiedossa on vielä monen monta ihanaa kakkua tulossa, ja kun synttäri- ja juhlakakkujen teko vähenee, alan taas leipomaan enemmän ihania leivonnaisia!

Nautitaan nyt ruskasta ja heitetään hyvästit kesälle! Talvella pääseekin puuhailemaan sitten taas talviaiheisten kakkujen kanssa! :)


-Suvi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti