lauantai 22. helmikuuta 2014

Pekaanipähkinä-kinuski piirakka

Facebookissa on eräässä leivontaryhmässä alkanut eräänlaiset leivontahaasteet. Minäkin sitten kävin kurkkaamassa mikä tämän viikon haaste oli ja pakkohan sitä sitten oli leipoa!

Aihe oli piirakka + kinuski ja sen pohjalta piti päättää mitä leipoo. Itselle tuli heti mieleen ihana yhdistelmä; Pekaanipähkinä ja kinuski ja muistin jollain amerikkalaisella leivontasivustolla joskus törmänneeni edellämainituilla täytettyyn piirakkaan. Ja koska leipomisen inspiraatio iski jälleen näin yllättäin, niin kyllä - ostin valmiin piirakkapohjan! Ei kai sitä ihan kaikkea aina tarvikkaan alusta asti vääntää?

Hiukan täyte tursusi yli laitojen, mutta voiko muka olla liikaa täytettä?



Ohje tulisi tässä;

1 pkt  valmista piirakkataikinaa
3        isoa munaa
1,7 dl  erikoishienoa sokeria (tavallinenkin käy)
1 prk  kondensoitua maitoa, kinuskiksi keitettyä (itse käytin valmiiksi keitettyä)
0,5 dl  sulaa voita
3,6 dl pienennettyjä pekaanipähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Kauli (tai painele) taikina 24cm vuokaan, pistele pohjaa haarukalla.

Vatkaa munia kevyesti jotta rakenne rikkoituu, lisää sokeri ja jatka sekoittamista kunnes sokeri sulanut.

Lisää sekaan kinuski, voi ja sekoita hyvin. Lopussa lisää karkeasti rouhitut pähkinät. Kaada täyte pohjalle ja laita uuniin paistumaan n. 45-60 minuutiksi riippuen siitä, kuinka paksu kerros täytettä tulee.

Piirakka on kypsä, kun siitä voi painaa veitsen läpi ja sen saa puhtaana irti.

Anna jäähtyä kokonaan ennen nauttimista, Parhaimmillaan piirakka on seuraavana päivänä.

Piece of pie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti